Vágólapra másolva!
Igaz, nem bátorította az olaszokat, de azért nem is határolódott el tőlük a Red Bull tervezőzsenije.

Az elmúlt két évtizedben Adrian Newey autói már szinte az összes élcsapatot - a Williamst, a McLarent és most legutóbb a Red Bullt - világbajnoki címhez segítették. A történelmi tapasztalat azt bizonyítja, hogy jó eséllyel oda kerül a trófea, ahol ő van. Az életrajzából azonban még éppen a legpatinásabb istálló, a Ferrari hiányzik, és a Scuderia jelenlegi formáját ismerve nem csoda, hogy az olaszok tárt karokkal fogadnák.

A Tuttosport és a Corriere dello Sport is megkérdezte, hogy nem szerződne-e át a Ferrarihoz, amit Newey nem zárt ki teljesen. "Pályafutásom során sokszor váltottam csapatot, de most nagyon boldog vagyok a Red Bullnál. Nem igazán tudom elképzelni, hogy máshol legyek" - mondta. "Azt azonban nem tudom, hol fogok dolgozni a jövőben. Fogalmam sincs. Sok csapat megkeresett már, és miután itt, a Red Bullnál lezárom ezt a projektet, majd meg is fontolom az ajánlataikat. Ám ha váltanék, alighanem teljesen mással kezdenék foglalkozni, mint az F1."

Newey már a 2000-es években is vissza akart vonulni egyszer, hogy az America's Cuphoz tervezzen vitorlást. Ha a Ferrarit is győzelemre vinné, teljesen egyértelművé válna, hogy ő a sikerek legfőbb kovácsa a Forma-1-ben, egy ilyen vállalkozás azonban évekig tart: a Red Bullhoz 2005 végén igazolt át, és az autói először csak 2009-ben álltak harcban a vb-címért.