Vágólapra másolva!
Azt mondja, az igyekezet szüli feltűnően sok balesetét, nem a korából adódó koncentrációs nehézségek.

Pályafutásának előző szakaszában Michael Schumacher többek között arról is híres volt, hogy éles helyzetben rendkívül ritkán hibázott - bár ha hibázott, akkor rendszerint nagyot. Az apró koccanás semmiképpen nem volt az ő műfaja, visszatérése óta mégis feltűnően gyakran ütközik össze másokkal, s bár tény, hogy az első vezetőszárnyakat akkor szélesítették ki, amikor épp nem versenyzett, emiatt olyan sokszor kényszerül a bokszba új orrkúpért, hogy már rosszindulatú tréfák céltáblájává is vált. Többek között a legutóbbi versenyen, a Brit Nagydíjon is belecsúszott Kamui Kobajasi autójába. Sokan az ilyen esetekben is annak a bizonyítékát látják, hogy 42 évesen már nem a régi, maga Schumacher azonban azt állítja, nem figyelmetlenségből, hanem igyekezetből kerül necces helyzetekbe.

"Az idei ütközéseknek mind eltérő oka volt" - mondta az Auto Motor und Sportnak. "Én nem vagyok más, mint régen, és az biztos, hogy nem vagyok figyelmetlen. Higgyék el, én magam is feleslegesnek éreztem némelyik szerencsétlen helyzetet, amelybe belekeveredtem, és jobban örültem volna, ha sikerül elkerülnöm őket. Csupán arról van szó, hogy olyan keményen küzdök, amennyire csak tudok, mivel szeretném visszatornázni magam az élre, és ezért kénytelen vagyok kockázatokat vállalni."

Schumacher mindenesetre nagy árat szokott fizetni ezért: Silverstone-ban a versenytempója alapján a legjobb hatba is bekerülhetett volna, mivel azonban Kobajasi kiforgatásáért még meg is büntették, hátraesett a 17. helyre, ahonnan csak kilencediknek tudott visszakapaszkodni.

Forrás: Mercedes