Vágólapra másolva!
Egyes hírek szerint a finn meggondolta magát, és visszatérne a Forma-1-be, de kérdés, hogy a Red Bullnak valóban szüksége van-e rá.

A Bild című német bulvárlap a csapathoz köthető, "magas szintű" forrásaira hivatkozva arról ír, hogy Kimi Räikkönen jövőre a Red Bull-lal szeretne visszatérni a Forma-1-be. A 2007-es világbajnok, aki 2009 végén szállt ki a sorozatból, hogy kipróbálja magát a WRC-ben, és nemrég elkezdett kacérkodni a NASCAR-ral is, korábban célzott rá, hogy végzett az F1-gyel, bár soha nem zárta ki teljesen a visszatérés lehetőségét. Eddig úgy tűnt, jól érzi magát a raliban, ahol eleinte éppen a Red Bull junior csapatánál versenyzett, a Bild azonban úgy tudja, meggondolta magát, és "szigorúan titkos" tárgyalásokat kezdett folytatni az F1-es istállóval. Tavaly októberben egyébként híre ment, hogy a Renault színeiben állna újra rajthoz, de később cáfolta ezt, és csalódottságának adott hangot, amiért a csapat szerinte "visszaélt" a nevével.

Mark Webber állítólag lényegében már megállapodott arról, hogy 2012-re a Red Bullnál marad, a silverstone-i konfliktus azonban, amikor a verseny végén szembeszegült a csapat utasításaival, szakításhoz is vezethet. "Vannak más lehetőségeink is, de ezekről egyelőre nem akarok beszélni" - mondta a Red Bull-tulaj Dietrich Mateschitz jobbkeze, Helmut Marko a Bildnek. Räikkönen mellett azonban éppúgy gondolhatott Lewis Hamiltonra is, akiről közismert, hogy nemrég felvette a kapcsolatot az istállóval. Mindenesetre attól függetlenül, hogy az ilyen pletykák mindig kétes hitelűek, az is erősen kétséges, hogy a Red Bull szeretne-e egy másik világbajnokot Sebastian Vettel mellé. Még akkor is, ha ő és Räikkönen kifejezetten jóban vannak, és Svájcban, ahol közel laknak egymáshoz, gyakran együtt járnak tollaslabdázni.