Vágólapra másolva!
Jenson Button reméli, a 200. futamán, a Hungaroringen ugyanolyan jól fog szerepelni, mint pár hónapja a hasonló karakterisztikájú monacói pályán.

"Az MP4-26 nagyon versenyképes volt Monacóban pár hónapja, remélem hasonló lesz a helyzet ezen a hétvégén, mert a Hungaroring nagyon hasonló igénybevételt jelent" - nyilatkozta.

"A meleg időjárási körülmények miatt ez az egyik legfárasztóbb verseny az évben a pilóták számára. A hőmérséklet a pilótafülkében gyakran túllépi az 50 fokot, és állandóan hat ránk a nehézségi erő, mert annyi kanyar van. Kemény, de az kimondottan az a pálya, ahol kifizetődik az összes edzésmunka."

Buttonnak nem sikerült célba érnie az utolsó két futamon, miután egy kerékcsavar lelazult a kerékcseréjénél Nagy-Britanniában, és az autójában elromlott a hidraulika Németországban. A McLaren pilótája reméli, Magyarországon, pályafutása 200. versenyén visszatér a szerencséje.

"Nem tudom elhinni, hogy már "két tonna" versenyen részt vettem, mert nem érzem magam öregebbnek annál, amikor 2000-ban debütáltam."

"Azután, hogy idő előtt véget ért számomra a verseny a Nürburgringen, remélem jobb szerencsém lesz a Hungaroringen" - tette hozzá 2009 világbajnoka.