Vágólapra másolva!
Túl sok veszteséget termel a nürburgringi Forma-1-es futam, a tartományi kormányzat nem szeretné tovább finanszírozni a versenyt.

A Német Nagydíjat 2008 óta felváltva rendezi Hockenheim és a Nürburgring, idén az utóbbi a soros. Könnyen elképzelhető azonban, hogy a 2011-es lesz az utolsó F1-es futam a helyszínen, a tartományi kormányzat ugyanis nem szeretné tovább finanszírozni a veszteséges versenyt.

A Forma-1 évek óta jelentős mínuszokat termel, amit részben az adófizetőknek kell kipótolniuk. Az elmúlt nyolc évben összesen 55 millió euró veszteséget termelt a verseny, amely a tartomány gazdasági minisztere szerint elfogadhatatlan. "2016-ig egy németországi versenynek van megfelelő pénzügyi háttere. Most 2011 van, pont" - jelentette ki határozottan Eveline Lemke.

Hockenheimnek a 2012-es, 2014-es és 2016-os versenyre már valóban megvan a szerződése Bernie Ecclestone-nal, miközben a nürburgringi, 2013-as és 2015-ös időpontokra nincs érvényes megállapodás, és ha a kormányzaton múlik, nem is lesz.

Az idei versenyre 13,5 millió eurós "strukturális segítséget" még elkülönített a kormányzat, a tartomány 90 százalékos tulajdonosa a Nürburgring GmbH-nak. Várhatóan az idén is néhány millió eurós veszteséggel zárul a rendezés.