Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint elsősorban a gumik hátráltatták őket Valenciában, az új feljesztések miatt viszont Silverstone-ban gyorsabbak lehetnek.

Bár a hétvégi Európa Nagydíj után Lewis Hamilton és Jenson Button is csalódottan nyilatkozott a McLaren teljesítményéről, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh bizakodóbb az istálló formájával kapcsolatban, mint versenyzői.

Lewis Hamilton a 4., Jenson Button pedig a 6. helyen ért célba Valenciában, és a futam után mindkét pilóta egyetértett abban, hogy az istállónak új fejlesztésekre van szüksége ahhoz, hogy ismét a felvehessék a harcot a Red Bull-lal és a Ferrarival. A világbajnoki címről egyre inkább lemondó Hamilton a leszorítóerő krónikus hiányára panaszkodott, Whitmarsh szerint viszont a gumikopás okozta a fő problémát.

"Nem bántunk jól a gumikkal, a tapadással is szenvedtünk. De ez nem a leszorítóerővel volt összefüggésben, hanem az abroncsok hőmérsékletével" - mondta Whitmarsh az Autosportnak, majd a versenyzők csalódottságára reagálva hozzátette, tökéletes autót soha nem lehet építeni.

Forrás: McLaren

A csapatfőnök reméli, hogy Silverstone-ban ismét előrébb léphet a McLaren, hiszen néhány fejlesztést biztosan kipróbálnak majd a csapat hazai nagydíján. "A legutóbbi hétvége ellenére optimista vagyok. Silverstone-ban néhány új alkatrész bevetését tervezzük, és lehet, hogy új hátsó szárnyunk is lesz" - árulta el Whitmarsh, aki a két pálya eltérő tulajdonságaiban is bízik.

"A silverstone-i pálya jelentősen eltér a valenciaitól. Persze butaság lenne kijelenteni, hogy miénk lesz ott a leggyorsabb autó, de meglátjuk, hogyan boldogulunk majd" - nyilatkozta Whitmarsh, aki abban is bízhat, hogy a speciális diffúzorokra vonatkozó új szabályok miatt megváltozik az erősorrend. Igaz, a gyors kanyarokkal tűzdelt Silverstone Valenciával ellentétben ideális terep a Red Bull számára, míg a McLaren, ha tényleg a leszorítóerő hiányával küzd, várhatóan küszködni fog ott. Így gondolja Hamilton is.