Vágólapra másolva!
A világbajnok úgy gondolja, hogy a befújt diffúzorok betiltása hátrányosabban érintené a Renault-t és a Mercedest, mint a Red Bullt.

Tegnapi cikkünkben már részletesen beszámoltunk a speciális, fújt diffúzorok betiltásáról. Végre a leginkább érintett versenyző, a világbajnokságot toronymagasan vezető, idén már hat pole pozíciót szerző Sebastian Vettel is megszólalt az ügyben.

"Ha ez megtörténik, akkor megtörténik mindenkivel" - mondta Vettel az ESPNF1-nek adott interjújában.

"Ha megnézzük az autónk koncepcióját, akkor látható, hogy nem fogunk leromlani, ha ez (a tiltás) megtörténik. Úgy gondolom, vannak mások, akik többet veszítenek, például rögtön a Renault és a Mercedes, amelyek teljesen ettől a technikától függenek."

"Biztos, hogy mindenkit sújtani fog, mindannyian számíthattunk erre, a teljesítményünket tekintve. Gyorsabbá tesz minket, ha betiltják, lelassulunk. De úgy gondolom, összehasonlítva másokkal, nem leszünk hátrányban."

Vettel szerint a tiltás nem lesz nagy hatással vezetéstechnikai szempontból arra, ahogyan a pilóták megközelítik a kanyarokat.

"Nyilvánvalóan változni fog, hogy mennyi sebességet vihetünk be a kanyarba és végig a kanyaron át. Úgy gondolom, mindannyian nagyon jól hozzá vagyunk szokva olyan autók vezetéséhez, mint a tavalyiak (amikor még nem voltak befújt diffúzorok - a szerk.), gyorsan kell alkalmazkodni a versenyben, a dolgok változnak."

"A tapadás gyorsan változik a gumik kopásával, ez pedig nem jelent akkora veszteséget. Biztos, hogy le fog lassítani - mindenkit le fog lassítani, de ez nem olyan, mintha feketéről fehérre kéne változtatnod a vezetési stílusodat."