Vágólapra másolva!
A technikai igazgató, Paddy Lowe szerint a McLaren szombati tempóján még javítani kell, azonban egy jó stratégiával elérhetőnek tartja a futamgyőzelmet.

Bár Sebastian Vettel az idei szezonban eddig megrendezett hat futamból ötöt megnyert, a McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe bízik benne, hogy a Red Bull sikersorozata nem tart sokáig. Lowe úgy gondolja, versenytempó tekintetében már nem az osztrák csapat autói a leggyorsabbak.

A szakember elsősorban a McLaren Spanyolországban, illetve Monacóban nyújtott teljesítményét emelte ki. Barcelonában Vettel mögött Lewis Hamilton és Jenson Button állhatott fel a dobogóra, Monacóban pedig Button úgy lett harmadik, hogy egészen a futam végéig esélyes volt a győzelemre.

"A legutóbbi két versenyhétvégén gyorsabbak voltunk a futamon, mint a Red Bull, a hétvége ezen szakaszában jobban teljesítünk náluk" -nyilatkozta Lowe a McLaren honlapjának. - "Az időmérőn még nyilván nagy lemaradást kell behoznunk - nem tudjuk, hogy a Red Bullnak mitől van ekkora előnye."

Forrás: AFP

"Szerintem Monacóban jó teljesítményt nyújtottunk, különösen a futamon, és azok az autók, amelyek ott gyorsak, Kanadában is jól szoktak szerepelni. Spanyolországban is nagyszerű volt a versenytempónk, tehát úgy gondolom, az autónk minden típusú kanyarban jól működik."

A technikai igazgató elárulta, az időmérőn tapasztalt hátrányuk csökkentésén keményen dolgoznak, közben pedig jó stratégiával próbálnak előnybe kerülni. "Azt hiszem, kihasználhatjuk az erősségeinket, és futamgyőzelmeket is szerezhetünk, ha megfelelő taktikát alkalmazunk"- mondta.

Lowe úgy gondolja, a McLarennek még mindig van esélye a bajnokság megnyerésére, dacára annak, hogy a Vettel mögött 2. helyen álló Hamilton lemaradása már 58 pont, Button pedig további 9 egységgel lemaradva negyedik.

"Mivel még 12-13 verseny van hátra, úgy vélem, nem dőlt el a bajnokság sorsa, még ha Sebastian és a Red Bull nagy előnnyel is vezeti az egyéni illetve a konstruktőri pontversenyt" - nyilatkozta.