Vágólapra másolva!
A technikai átszervezés keretében Jason Sommerville és Mark Gillan csatlakozik az elmúlt években gyengén szereplő Williams csapatához.

A Williams tovább folytatja technikai részlegének átszervezését, miután májusban nyilvánosságra hozták, hogy a technikai igazgató Sam Michael és az aerodinamikáért felelős Jon Tomlinson az elmúlt évek gyenge szereplése miatt elhagyja a csapatot. Mike Coughlan főmérnök kinevezése után ezúttal két új szakember csatlakozik az istállóhoz: az aerodinamikai részleg vezetője a jövőben Jason Somerville lesz, Mark Gillan pedig alkalmazástechnikai főmérnökként dolgozik majd a csapatnál.

A csapathoz augusztus 15-én csatlakozó Somerville 2000 és 2002 között már dolgozott a Williamsnél, később pedig a Toyotánál, majd a Renault-nál helyezkedett el. Gillan, aki október 1-től erősíti a csapatot, 1998 óta a McLaren, a Jaguar és Toyota munkáját segítette.

"A Williams már nagyon várja Jason és Mark érkezését. Tehetségesek, van tapasztalatuk, és együtt tudnak működni a csapattal. Úgy gondoljuk, hogy Mike Coughlan mellett Jason és Mark is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Williamset műszaki szempontból megfelelő emberek vezessék, és segítségükkel tovább dolgozhatunk azon, hogy visszatérjünk az élmezőnybe" - nyilatkozta az istálló honlapján a csapatfőnök, Frank Williams.

Forrás: Williams