Vágólapra másolva!
A hétvégén újra felröppentek pletykák Lewis Hamilton átigazolása körül. A brit azonban kijelentette, hogy szívesen marad Wokingban, ha továbbra is versenyképes lesz az autója.

A brit pilóta szerződése 2012-ben lejár a McLarennél, de az esetleges átigazolásáról azért is kaptak szárnyra pletykák, mert a Kanadai Nagydíj hétvégéjén a Red Bull és a Ferrari bokszában is megfordult. A pletykák szerint az energiaitalosoktól már ajánlatot is kapott 2013-ra.

Hamilton a Kanadai Nagydíj után az amerikai Watkins Glen versenypályára ment, ahol Tony Stewart NASCAR versenyzővel cseréltek autót egy próbakör erejéig. Ezen a rendezvényen kijelentette, hogy a jövőjét továbbra is a Forma-1-ben képzeli el, és ha továbbra is versenyképes autót kap, akkor nem látja okát annak, hogy elhagyja a wokingi gárdát.

"Úgy nőttem fel, hogy világbajnok akartam lenni, de még egyáltalán nem értem el mindent, amit akartam" - nyilatkozta 2008 világbajnoka.

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy a McLaren csapat tagja lehetek. Ez az egyik legjobb csapat nagyszerű történelemmel, és van egy olyan autónk, amely képes nyerni, ahogy a csapattársam meg is mutatta a múlt hétvégén."

"Mi vagyunk az egyetlen más csapat, amely futamot tudott nyerni idén, ezért nem értem, miért is kellene elmennem, amikor a miénk a legversenyképesebb autó."

Amikor arról kérdezték, hogy valóban beszélt-e Christian Hornerrel, a Red Bull csapatfőnökével Kanadában, nem tagadta. Elmondása szerint sok éve ismeri Hornert, még azelőttről, hogy a Forma-1-be került volna.

"Nos, ismerem az összes csapatvezetőt, főnököket, sok embert ismerek az istállókból."

"Ismerem Stefano Domenicalit, mindig beszélünk, Norbert Hauggal is mindig beszélünk, Christiannal is; amikor a Formula 3-ból a GP2-ba mentem, volt egy találkozóm, akkor a Red Bull Formula 3000-es csapatánál volt.

"Ismerek mindenkit, tehát beszélek is velük a hétvégéken."