Vágólapra másolva!
A Kanadában a 3. helyet megszerző Mark Webber nem volt lenyűgözve Lewis Hamilton ütközésbe fulladt előzési kísérletétől, ami miatt 12-ediknek esett vissza a rajt után.

Mark Webber "ügyetlennek" nevezte Lewis Hamilton előzési kísérletét, aminek következtében mindketten számos pozíciót vesztettek a Kanadai Nagydíj első rajtja után. A McLaren-es a Safety Car kiállását követően próbálta előzni a Red Bullt, azonban összeértek, ettől az ausztrál megpördült, és a pálya szélén kötött ki.

"Szerintem Lewis azt hitte, hogy a 3-as kanyarban lengetik a kockás zászlót" - viccelt Webber a leintés után. "Összeértünk, ez nem könnyű helyzet, szerintem kicsit ügyetlen megmozdulás volt tőle a verseny korai szakaszában" - tette hozzá.

"Nagyon sok helyet vesztettem, de sikerült őket visszaszereznem őket. Úgy döntöttünk, hogy bejövünk a boxba, és felrakunk a autóra még egy garnitúra extrém esőgumit, mielőtt leállították a futamot."

A nem sokkal később kieső Hamilton versenybalesetnek látta a történteket. "Úgy tűnt, (Webber) kicsit korán fékezett, ezért a féktávon bebújtam mellé, hogy a belső ívre kerüljek" - mondta. "Megpróbáltam előzni, közben kissé alulkormányzott lett az autóm, és összeértünk. Még nem láttam az adatokat, de nem szándékosan csináltam. Egy kicsit megsérült a kocsim, ilyen a versenyzés."