Vágólapra másolva!
Az ausztrál versenyző is megerősítette, amit eddig is sejteni lehetett: nem sikerült összebarátkoznia az új beszállító által készített gumikkal.

Forrás: AFP

Mark Webber nyíltan elismerte, hogy a küszködéséhez hozzájárulnak az új Pirelli gumik, amelyekre továbbra sem tudott ráhangolódni. A Red Bull ausztrál versenyzője az idén még csak kétszer állhatott fel a dobogóra, miközben csapattársa, Sebastian Vettel az első hat futamból ötöt megnyert, begyűjtve a rendelkezésére áll pontok 95,3 százalékát.

"Nagyon mások, mint a tavalyiak, és a versenyzők rendkívül érzékenyek az ilyen változásokra" - mondta a gumikról Webber az RDS.ca-nak. "Olyan ez, mint amikor egy golf- vagy teniszjátékos ütőt cserél. Ezen a szinten már apró részleteken múlik, hogy az ember szert tud-e tenni előnyre, ezért a kis változások is számítanak. Persze a versenyző dolga, hogy alkalmazkodjon hozzájuk."

Ugyanakkor a csapattársát az időmérőkön tavaly 13:6, idén viszont eddig már 5:1 arányban legyőző Vettel nem írja kizárólag a gumik rovására Webber hátrányát. "Nem lehet egyetlen tényezőt kiemelni, ami önmagában átbillentheti a mérleg nyelvét" - vélte. "Az apróságokból, a kis részletek összességéből alakul ki a különbség."