Vágólapra másolva!
Egyszerre volt boldog és szomorú a leintés után Michael Schumacher, aki az utolsó körökben veszítette el dobogós helyezését Kanadában. A csapat főnökei azért lelkesen dícsérik.

Vegyes érzelmekkel távozhat Montrealból Michael Schumacher, aki végre régi önmagát idézve erőn felül küzdött a dobogós helyezésért, azonban az utolsó körökben nem tudta maga mögött tartani Jenson Buttont és Mark Webbert, így végül 3 tized másodperccel lecsúszott a harmadik helyről.

"Az egyik szemem sír, a másik nevet a versenyt követően, mivel nem tudom, hogy izgatottnak vagy szomorúnak kellene lennem. Mivel a futam utolsó részében második voltam, nyilván szerettem volna megtartani a pozíciómat, és újra felállni a dobogóra" - mondta a hétszeres világbajnok, aki valósággal szárnyalt a száradó pályán: a kopott intermediate gumikon mindenkinél gyorsabb volt.

"Ezt a piros zászló után választott jó stratégia tette lehetővé, nagyon örülök a csapatunknak" - tette hozzá. "Szeretném megdicsérni a nézőket is, akik nehéz körülmények között is ilyen sokáig kitartottak mellettünk, és még bíztattak is minket. Ez lenyűgöző volt, örülök, hogy kivehettem a részem a szórakoztatásukból."

Forrás: AFP
Schumacher vasárnap a régi formáját hozta

A csapat vezetői nem győzték dicsérni a veterán német teljesítményét. "Ez szenzációs verseny volt, és Michael gyönyörűen vezetett a második részében: jó munkát végzett az intermediate és a slick gumikon is" - fogalmazott Ross Brawn. "Michael ma a legjobb formáját hozta" - tette hozzá a Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug, aki leginkább egy "akciófilmhez" tudta volna hasonlítani a montreali futamot.

A 11. helyen befutó Rosbergnek ezzel szemben semmi sem jött össze: először Adrian Sutil ment neki hátulról, majd 4 körrel a leintés előtt ő torpedózta meg Kamui Kobajasi Sauberjét.

"Megpróbáltam megelőzni Kobajasit, és nagyon közel kerültem hozzá a 10-es kanyarban. Ő lelassított, amire nem számítottam, így nekimentem hátulról, és megsérült az első szárnyam, ami az utolsó körben aztán le is esett" - mondta Rosberg aki úgy érzi, egy kicsit mindig később cserélt kereket a kelleténél.