Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok nyíltan elismeri, hogy a Mercedes idei teljesítménye elmarad még a csapat várakozásaitól is.

A Mercedes vérmes reményekkel vágott neki 2011-nek, miután a csapat a tavalyi szezon korai szakaszában az idei felkészülésre csoportosította át az erőforrásait, hogy lépéselőnybe kerüljön a többiekhez képest. Ez nem történt meg, pedig az előszezoni tesztsorozat utolsó, barcelonai szakaszában a W02 ígéretes teljesítményt nyújtott.

"Összességében egyértelmű, hogy az idény eddig gyengébben alakult számunkra, mint ahogy mindannyian reméltük" - mondta Michael Schumacher az Autosprint című olasz lapnak. "Sőt, ha meggondoljuk, hogy milyen biztatóan zártuk a téli teszteket, a vártnál is rosszabbul."

Schumacher két héttel ezelőtt, Kanadában a Mercedes idei legjobb eredményét érte el, amikor sokáig harcban állt a dobogóért, és végül a 4. helyen ért célba, az egyéni összetettben felzárkózva csapattársa, Nico Rosberg mellé. Most megismételte azt a korábbi véleményét, hogy a Mercedes energiáját túl sok probléma köti le egyszerre.

"Tény, hogy az autó több részén is dolgoznunk kell" - mondta. "S amíg azzal vagyunk elfoglalva, hogy megoldjuk ezeket a problémákat, a távlati fejlesztéseink szenvednek csorbát."

"Az a pozitívum, hogy jövőre az összes tapasztalatot hasznosítani tudjuk majd. Valójában abban is bízom, hogy a szezon során is fejlődni fogunk. Még sok munka vár ránk, de készen állunk rá."

"Teljes erőnkkel arra koncentrálunk, hogy megfelelően felépítsük a csapatot. Pillanatnyilag ez az elsődleges célunk, ebben nem ismerünk határokat."