Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótái úgy érzik, végre vasárnap is versenyképes autóval állhatnak majd rajthoz, ezért feláldoztak néhány rajtpozíciót a gumispórolás érdekében.

A Monacóban csúnyán leszereplő Mercedes versenyzői elégedettek 6. és 8. rajthelyükkel Kanadában, leginkább azonban annak örülnek, hogy az autójuk versenytempója jónak tűnt az elmúlt két napban.

"Meglehetősen magabiztos vagyok, hogy a versenyen ennél jobban teljesíthetünk, főleg a monacóihoz képest. Sok munkát fektettünk a versenytempónkba, és remélem, ez holnap is megmutatkozik majd" - magyarázta Nico Rosberg.

Michael Schumacher a reggeli edzésen futott hosszú etapok alapján szintén bizakodó, bár őt egy kisebb kellemetlenség hátráltatta a kvalifikáción. "Az utolsó körömben egy pillanatra elment a hajtás a négyes kanyar után, ettől eltekintve azonban tiszta kört futottam. Meg kell vizsgálnunk, mi történt, de ezen kívül minden rendben ment" - mondta a hétszeres világbajnok, aki ennek ellenére is csak 5 századmásodperccel kapott ki csapattársától.

A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug hozzátette, a délelőtti versenyszimulációk bíztató eredményei alapján döntöttek úgy, hogy mindkét versenyzővel megpróbálnak megspórolni egy szett új gumit holnap délutánra.

"Ha a Q3-ban kétszer gurulunk pályára, nyerhettünk volna egy-két helyet a rajtrácson. De egy garnitúra friss gumi holnap nagyobb előnyt jelent majd - persze csak akkor, ha száraz marad az idő."