Vágólapra másolva!
Az FIA elnöke egy személyes levélváltás után úgy döntött, nem indít fegyelmi eljárást a monacói sportfelügyelőket kritizáló Lewis Hamilton ellen.

Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a "sport hírnevének csorbítása" címén elvileg fegyelmi bíróság elé idézhette volna Lewis Hamiltont, aki dupla monacói büntetése után egy félresikerült tréfával bírálta a sportfelügyelőket, a szervezet elnöke, Jean Todt úgy döntött, futni hagyja a McLaren versenyzőjét.

Miután vicceskedve arra célozgatott, hogy a felügyelők a bőrszíne miatt pikkelnek rá, és "röhejesnek" nevezte két ellenfelét, Felipe Massát és Pastor Maldonadót, Hamilton azonnal visszatért a pályára, és bocsánatot kért a testület tagjaitól. Társait pedig két nappal később, a Twitteren próbálta kiengesztelni. Todt most elárulta, hogy Hamilton azóta küldött neki is egy levelet, amelyben azt írta, szeretné, ha "nagy és büszke versenyzőként" tekintenének rá.

"Arra törekszem, hogy megőrizzem a harmóniát" - mondta a Daily Telegraph-nak Todt, aki elődjével, Max Mosley-val ellentétben rendszerint meghúzódik a háttérben. "Megpróbáltam elkerülni a botrányt. Kiszivárogtathattam volna a levelet, de ez az ügy csak rá és az FIA-ra tartozik."

"Az irodám ott volt közvetlenül a sportfelügyelőké mellett. Minden alkalommal, amikor átmentem hozzájuk, óvakodtam célzást tenni erre az ügyre. Számomra elfogadhatatlan volt, amit Lewis mondott, túlreagálni azonban nem akartam. Felkérhettem volna a fegyelmi bíróságunkat, hogy foglalkozzon az üggyel, de azt hivatalosan soha nem nyitottuk meg. (Hamilton) visszament bocsánatot kérni a felügyelőktől. Az édesapja is elkísérte."

"Talán jobban tettem volna, ha bíróság elé idézem, és eltiltjuk hat versenyre. Csakhogy írt nekem egy levelet, én válaszoltam neki, és ezzel minden el volt intézve."