Vágólapra másolva!
Nem érdekelné, ha kevesebbet keresne, csak vb-győztes autót kapjon. Ez tovább szítja az átigazolásával kapcsolatos pletykákat. Közben sikerült magára haragítani a sajtót is.

Lewis Hamilton kijelentette, hogy azt sem bánná, ha csökkenne a fizetése, mert nem sok pénzre, hanem olyan autóra vágyik, amely képes a világbajnoki győzelemre. Amióta F1-es pályafutásának második évében, 2008-ban megnyerte a címet, Hamilton az összetettben csak 5., majd a 4. lett, és jelenleg is a 4. helyen áll.

"Jobb autót akarok. Győzni szeretnék, több világbajnoki címet akarok nyerni" - idézi a Sunday Express című brit lap Hamiltont. "Mi, pilóták elsősorban sohasem a pénzre vágyunk, még ha akkor, amikor elkezdünk versenyezni, kétségtelenül jól jön is a pénz."

"De gondoljunk csak Jacques Villeneuve-re! Ő egyszer leszerződött egy olyan csapathoz (a BAR-hoz), amellyel soha nem tudott győzni. Nem tudom, hogy elégedett volt-e a helyzetével, én azonban biztosan nyerni akarok. Ha kicsit kevesebb pénzt kapok, de esélyem lesz a győzelemre, mindenképpen megragadom a lehetőséget."

Hamilton a Forbes magazin nemrég publikált listája szerint a 15. legjobban kereső sportoló évi 30 millió dollárral, a Forma-1-ből csak Michael Schumacher (34 millió) és Fernando Alonso (32 millió) előzi meg - igaz, ezekben az összegekben a csapattól kapott fizetés mellett benne vannak a személyes szponzori szerződések díjai is.

Hamilton, akinek a hátránya Valenciában 89 pontra nőtt az élen álló Sebastian Vettelhez képest, vasárnap délután brit újságíróknak azt mondta, a világbajnokságnak "tulajdonképpen vége." Hozzátette: "Jelenleg egyszerűen nem tudjuk legyőzni a Red Bullt. Le kellene csúszniuk a pályáról ahhoz, hogy megverhessem őket. Ma több mint egy másodperccel voltak gyorsabbak nálunk. Ez nevetséges."

Másnap azonban sikerült magára haragítania a sajtót is, amikor a Twitteren az újságírókra hárította a felelősséget negatív megjegyzései miatt. "Minden szurkolónknak üzenem, hogy ne törődjenek azzal, amit ma fognak olvasni a lapokban! A csapatom soha nem adja fel, és ÉN SEM ADOM FEL SOHA!!!" - írta.

A Sunday Expressnek adott fenti nyilatkozata mindenesetre tovább szította a McLarentől való eligazolásával kapcsolatos pletykákat, amelyek Montrealban kaptak lángra ismét, mert kiderült, hogy Hamilton ott többek között a Red Bull csapatfőnökénél, Christian Hornernél is járt beszélgetni.