Vágólapra másolva!
Ismét Helmut Marko tett rá célzást, hogy olyan versenyzőre lenne szükségük, aki méltó párja Vettelnek.

A Red Bull-főnök Dietrich Mateschitz jobbkeze, Helmut Marko, aki időről időre elejt egy-egy kritikus megjegyzést Mark Webber rovására, az Európa Nagydíj után ismét odaszúrt a versenyzőjének.

"Azt mondta nekünk, hogy szeretne velünk maradni még egy évig" - nyilatkozta az ausztrál Fox Sportsnak. "Foglalkozunk a kérdéssel, mert a stabilitás fontos a csapaton belül." Marko ugyanakkor hozzátette, hogy "olyan versenyzőre van szükségünk, aki méltó párja Sebastian Vettelnek, hiszen megtanultuk, hogy a konstruktőri vb-cím anyagilag nagyon hasznos, és azt csak két erős pilótával lehet megszerezni."

Ez akár arra tett burkolt célzásnak is felfogható, hogy a Red Bull nyitott Lewis Hamilton leigazolására, aki a McLarennél állítólag egyre kényelmetlenebbül érzi magát, s akit Montrealban láttak hosszasan beszélgetni a csapatfőnök, Christian Hornerrel. Marko megjegyzése ugyanakkor annak fényében nehezen érthető, hogy - noha Webber még valóban nem nyert futamot az idén, míg Vettelnek már hat győzelme is van - a Red Bull előnye a konstruktőri összetettben máris igencsak egészséges, 89 pont. Ráadásul Webber 3. az egyéni bajnokságban is, Buttonnal azonos pontszámmal.

Az ausztrál versenyzővel a Red Bull tavaly, közvetlenül a Vettellel történt isztambuli ütközés után, csak egy évre hosszabbított. Marko akkor ugyancsak őt hibáztatta az incidensért, amit pedig a kívülállók többsége egyértelműen Vettel rovására írt.