Vágólapra másolva!
Richard Branson állítja, a Virgin a folyamatos nehézségek ellenére sem fontolgatja a Forma-1-ből való távozást.

A tavalyi tanulóév után sem volt képes jelentős előrelépést elérni a Virgin, amely továbbra is folyamatosan küzd a teljesítmény hiányával. A csapat programját finanszírozó cég tulajdonosa, Richard Branson ennek ellenére állítja: továbbra is elkötelezettek a Forma-1 iránt.

"Elégedett vagyok a Virgin szerepvállalásával a csapatban és a sportban, remélem, eltart még egy darabig" - mondta. "Nem vagyunk autógyár, de a kocsikon lévő Virgin felirat a cégcsoport összes tagja számára előnyös."

A gárda jelentős mérföldkőhöz érkezett, amikor nemrégiben szakított Nick Wirth technikai igazgatóval. A szakember az elmúlt másfél évben kizárólag a számítógépes áramlástani modellezésre, a CFD-re alapozva tervezte az autókat, és a csapat mindeddig kitartott a technológia mellett. Branson szerint azonban elkerülhetetlen volt a döntés.

"Ha valami nem működik, azt nem lehet az örökkévalóságig erőltetni" - szögezte le. "A megbízhatóságunk már sokkal jobb, de mindenki tisztában van vele, hogy teljesítmény terén javulnunk kell" - tette hozzá.

Timo Glock a kanadai időmérőn csak a 22. helyen, az egyik Hispania mögött végzett, Jérome D'Ambrosio pedig a 107 százalékos időhatáron kívül teljesített, így utolsó lett. Méltányosságból azonban engedik majd rajthoz állni, tekintettel arra, hogy tegnapi balesete miatt ma reggelre új vázat kapott.