Vágólapra másolva!
A Red Bull továbbra is a Renault motorjait szeretné használni, a V6-os turbók érkezése miatt azonban még tárgyalni kell a részletekről.

Úgy tűnik, a Red Bull elégedett a motorszállítójával, hiszen a csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz bejelentette, a jelenlegi szerződés 2012-es lejárta után is Renault motorokat szeretne látni autóiban.

"Mindig egy nagy gyártóval szerettünk volna kapcsolatban állni. A Renault marad az elsőszámú célpontunk a 2013-as, és a későbbi szezonokra is" - jelentette ki Mateschitz, akinek csapata 2007 óta használja a Renault motorjait. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt is elárulta, hogy a felek már közel jártak a szerződés meghosszabbításához, azonban a részleteket újra kell tárgyalni, miután kiderült, hogy a tervezett négyhengeres motorok 2013-as bevezetése helyett egy évvel később V6-os turbókra váltanak a csapatok.

"Jól haladtak a tárgyalások a Renault-val a 2013-as, és az utána következő szezonokkal kapcsolatban, miközben úgy tudtuk, hogy 1,6 literes, négyhengeres turbómotorokat fognak bevezetni" - mondta Marko az Autosportnak.

Forrás: Red Bull Racing

"Már közel voltunk a szerződéshosszabbításhoz, mikor megváltozott a helyzet. A 2014-ben bevezetésre kerülő, V6-os turbókkal kapcsolatban is pozitív visszajelzéseket kaptunk a Renault-tól, de a részleteket még meg kell beszélnünk" - tette hozzá a tanácsadó.

Bár korábban felmerültek olyan híresztelések, hogy a Red Bull az AVL List nevű osztrák cég partnereként saját F1-es motorokat építene a jövőben, Marko ezt valószínűtlennek tartja. "Csak kivételes esetben következhet be, akkor, ha egyetlen gyártóval sem tudnánk megegyezni" - jelentette ki.

A Renault-nak jelenleg három csapattal, a Lotus Renault-val, a Red Bullal és a Team Lotus-szal van érvényes szerződése, de a franciák jelezték, hogy készen állnak egy negyedik csapatnak is motorokat szállítani. A legnagyobb esélye erre a Williamsnek van, már meg is kezdődtek a tárgyalások az istállóval, mely 1992 és 1997 között négy világbajnoki címet nyert a Renault motorjaival.