Élő:
Vágólapra másolva!
Nem sikerült tökéletesen megoldani a pénteki gumimelegítési problémákat a McLarennél, ezért Hamilton még a harmadik helyre sem várta magát az időmérőn. Button viszont bosszús, mert az autója a Q2-ben még jól vezethető volt, a Q3-ban pedig már nem.

A McLarennél a szombati időmérő után is szilárdan hisznek benne, hogy van esélyük megnyerni az Európa Nagydíjat. "Az utolsó három versenyen - Barcelonában, Monte-Carlóban és Montrealban - a futamon miénk volt a leggyorsabb autó, ezért reménykedem benne, hogy ez Valenciában is így lesz" - nyilatkozta Martin Whitmarsh, a csapat főnöke.

Lewis Hamilton tudja, hogy a Red Bull első sor és a kevés előzési pont megnehezíti majd a dolgát, de bízik abban, hogy sok idei versenyhez hasonlóan a valenciai is eseménydús lesz, és akkor több esélye lesz előrekerülni. Nem várta magát ilyen előkelő helyre, mint a harmadik, mivel egész hétvégén gondja volt a gumikkal, főleg az új közepes keveréket nem tudta munkára fogni megfelelően.

"Kicsit keményebben próbáltam nyomni a gázt az utolsó körömben - de nagyon szűk a határmezsgye a mohóság meg a között, hogy pont mindent eltalál az ember -, és az első kanyarban sajnos blokkoltak a kerekeim. Ott vesztettem időt, akkor estem ki a küzdelemből."

"A srácok a gyárban olyan keményen dolgoztak, ahogy csak lehet, hogy idehozhassuk az új fejlesztéseket. A végsőkig kihasználják a kapacitásukat, de szállítják az eredményeket, ezért nagyon hálás vagyok nekik."

Button meglepetten tapasztalta az időmérőn, hogy a Q2-ben még remekül muzsikáló autója a Q3-ban nem tapad eléggé. "Kicsit bosszantó a hatodik hely, mivel az autót nagyon jónak éreztem a Q2-ben, és nem is kellett annyira nyomnom a gázt. Nem tudom, ez miért változott meg a Q3-ra. Kicsit túlkormányzott lett az autóm, és nem volt elég tapadás, nem tudtam kigyorsítani, főleg az első két szektorban. Erre nem számítottam" - nyilatkozta a 2009-es világbajnok.

"Úgy gondolom, hogy még tudunk változtatni a keréknyomáson és az aerodinamikai egyensúlyon, tehát így is jó versenyünk lehet"- tette hozzá.