Vágólapra másolva!
A csapatok technikai főnökei támogatják, hogy 2014-től 1,6 literes V6-os turbómotorok legyenek a Forma-1-ben, de azt is szeretnék, ha az eredetileg tervezettnél magasabb fordulatszámra lennének képesek a hathengeresek.

A Forma-1-es csapatok technikai igazgatói vasárnap délelőtt nem hivatalos megbeszélést tartottak a valenciai paddockban. Ezen egyhangúlag támogatták a már a Formula One Comission által is jóváhagyott motorváltást, mely szerint három év múlva 1,6-os, V6-os turbómotorokra térnek át a 2,4 literes V8-as szívómotorokról.

A csapatok beleegyezése szükséges volt ahhoz, hogy az új szabály hivatalossá váljon - a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt szeretné, ha ez még júniusban megtörténne.

Egy levelet is küldtek az istállók Charlie Whitingnak, az FIA technikai megbízottjának, amelyben bejelentik, hogy támogatják az új motorformulát. Ugyanakkor azt is leírták benne, hogy szeretnék, ha a maximális fordulatszámot az eredetileg tervezett 12 ezerről 15 ezerre emelnék. A Red Bull technikai igazgatója, Adrian Newey a BBC-nek az Európa Nagydíj után azt mondta, "valószínűleg 14-16 ezres" percenkénti fordulatszámmal pöröghetnek majd az új turbók.

A csapatok emellett egyetértettek abban, hogy a motorokkal együtt a karosszériára vonatkozó nagyobb változásokat is 2014-ben szeretnék bevezetni, vagyis az eredetileg tervezett időpontnál egy évvel később. Ez lehetőséget adna arra, hogy egymáshoz tervezzék az új autót és motort.