Vágólapra másolva!
Nem éppen felhőtlen a Forma-1-es csapatok öröme amiatt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa a Bahreini Nagydíj pótlásáról döntött.

Hosszú huzavona zárult le a Motorsport Világtanács pénteki döntésével, amelynek értelmében október végén mégis megrendezik az év elején elmaradt Bahreini Nagydíjat. Ez azt jelenti, hogy az idény decemberig tart, az indiai futamot ugyanis a sor végére tolták.

A Világtanács egyhangúan döntött a pótlásról, amely ellen Mark Webber már felszólalt. "Nem változott a véleményem erről a kérdésről azóta, hogy először megkérdeztek róla februárban" - írta Webber weboldalán. "Versenyzőként nem szívesen utazom egy olyan versenyre, amely minden erőfeszítés ellenére csak feszültségeket szül az ország polgáraiban."

Bahreinben a héten újrakezdődtek a tiltakozások, így a verseny megrendezése továbbra is biztonsági kérdéseket vet fel. Webber csapata, a Red Bull pilótájával egyetértésben máris jelezte, hogy a döntést a megfelelő fórumon belül tárgyalja meg.

"A határozatot valószínűleg megtárgyaljuk a csapatok szövetségén (FOTA) belül, részletesebb közös álláspontot ezt követően dolgozunk ki" - nyilatkozta a McLaren szóvivője. A Mercedes sportfőnöke, Norbert Haug szintén azt közölte a sajtóval, hogy a bahreini kérdés a FOTA elé kerül.