Vágólapra másolva!
Mark Webber tagadta azokat a híreket, hogy ha a Red Bull nem hosszabbít vele szerződést, jövőre visszavonul az autóversenyzéstől. Az ausztrál pilótának világos céljai vannak: idén is versenyben akar lenni a világbajnoki címért.

"Tavaly versenyben voltam a világbajnoki címért, és idén szeretném ezt megismételni" - nyilatkozta az ausztrál pilóta a La Stampa nevű olasz lapnak a torinói utcai parádé után.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban azt nyilatkozta, Webbernek "nincs kedve" istállót váltani, amíg a szerződése le nem jár 2011 végén. A 34 éves ausztrál számára nagyon rosszul kezdődött az idei szezon, de továbbra is bízik a jelentős formajavulásban.

"A szezon végén az én szerződésem is lejár a Red Bullnál, de nem hiszem, hogy az eredményeimtől függ a folytatás" - folytatta Webber.

"Majd meglátjuk, mi lesz. Ha a csapat nem akar velem tovább dolgozni, akkor fel kell tennem magamnak a kérdést, hogy csapatot váltok-e, vagy szögre akasztom a sisakomat."

Webber elismerte, hogy az eddigi versenyeken követett el hibákat, de szerinte csapatársa, a jelenlegi világbajnok Sebastian Vettel is.

"Sebastian nagyon gyors, és már elég tapasztalt is. De nem verhetetlen" - fogalmazott Webber. "Nem szeretnék beszélni a gyengeségeiről, mindannyiunknak vannak."

Webber Sanghajban a 18. rajtkockából indulva, fantasztikus versenyzéssel végül a harmadik helyre hozta be az RB7-est. Az ausztrál üzenete világos: korai még leírni engem.