Vágólapra másolva!
Óriási felhajtás és vendégsereg előtt adták át május 15-én az újjáépített A1-Ringet, ahol a jövőben ismét Forma-1-es futamokat is rendezhetnek.

Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapító-tulajdonosa még 2005-ben vette meg a szebb napokat is látott, de erősen lepusztult A1-Ringet azzal a nem titkolt céllal, hogy a pályát felújítva visszahozza Ausztriába a Forma-1-et. Az osztrák milliárdos terve jól halad, ugyanis május 15-én átadták a teljesen átépített és felújított pályát, ahol képviselte magát az autósport színe-java Gerhard Bergertől kezdve Niki Laudáig, de természetesen nem hiányozhatott a teljesen F1-es Red Bull-csapat sem. Az alábbi videó a nyitónap eseményeit veszi sorra, a legérdekesebb mozzanat azonban kettő perc környékén látható, mikor is Sebastian Vettel kiszáll a Porschéjából, hogy segítsen betolni egy lefulladt versenyautót.

Nézze meg Vettel sportszerű akcióját és Niki Lauda csapatását!

Dietrich Mateschitz természetesen nem játékból ölt sok millió eurót az osztrák pályába, a cél az, hogy 2003-után ismét Forma-1-es futamot rendezzenek ott, így nem véletlen, hogy a nyitóbulin Bernie Ecclestone is megjelent, aki korábban így nyilatkozott: "Nagyon örülök, hogy a pálya ismét készen áll egy Forma-1-es verseny megrendezésére, a jövőjét illetően pedig minden lehetséges". A jelek szerint komoly vetélytársat kapott a Hungaroring.