Vágólapra másolva!
Michael Schumacher 6. helyezése ellenére is elégedetlen volt a Mercedesszel Barcelonában. Nico Rosberg autójában elromlott a rádió, és a DRS-e sem működött tökéletesen.

Michael Schumacher a Spanyol Nagydíjon 6. helyezésével idei legjobb eredményét érte el, ennek ellenére nem volt felhőtlen az öröme a leintést követően. A verseny után ugyanis arról számolt be, hogy autója egyre rosszabbul teljesített a hétvége során, bár ennek az okát ő sem érti.

"Kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, azonban nem mondhatom, hogy nagyon kellemes lett volna vezetni az autót, a balansz rosszabb volt, mint az időmérőn. Nem tudom, mi lehetett a baj, de egyértelműen romlott a teljesítményünk a péntekihez képest" - mondta a német. - "Elégedettek lehetünk az eredménnyel, azonban ettől függetlenül túlkormányzottsággal, gumikopással és az autó rossz balanszával is meg kellett küzdenem."

Szintén problémás délutánt teljesített Nico Rosberg, aki utólag elárulta, több oka is volt, hogy nem tudta tartani a lépést csapattársával a futam második felében.

"Nehéz versenyen vagyok túl: a csapattal való rádiókapcsolat a futam korai szakaszában elromlott, ez kemény volt, ráadásul a DRS-em sem működött tökéletesen, így szinte lehetetlen volt előznöm. Élveztem a Michaellel folytatott csatát a 6. helyért, bár nem tudtam teljes erőbedobással támadni, ezért a futam hátralévő részére beragadtam mögé" - magyarázta.

A csapatfőnök Ross Brawn szintén úgy érezte, hogy a lehető legtöbbet hozták ki a nehéz körülményekből, és azt ígérte, keményen igyekeznek majd, hogy ledolgozzák jelenlegi hátrányukat. A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug hozzátette, hogy a csapatnak egyszerűen nem elég jó a versenytempója. "A tény, hogy a Red Bullok és a McLaren Mercedesek után mindenkit leköröztek, mutatja, hogy a mezőny többi részére nagyon sok munka vár."