Vágólapra másolva!
A Barcelonában 10. rajtpozíciót megszerző Michael Schumacher autójában elromlott a KERS a Q3-ban, a csapatnál azonban remélik, hogy holnapra sikerül megoldaniuk a problémát.

Nem Sebastian Vettel volt az egyetlen, aki a KERS nélkül volt kénytelen harcolni a barcelonai időmérő utolsó etapjánban, ugyanis Michael Schumacher autójában is elromlott a hibrid rendszer.

"Sajnos a Q3-ban a KERS-em nem működött, de a lehető legjobban reagáltunk erre. Úgy határoztunk, hogy a keményebb gumin megyek ki, hogy reagálhassak arra, ha valaki ugyanezt a taktikát alkalmazná" - árulta el a hétszeres világbajnok. Végül nem volt kivel harcolnia - hiszen mindenki más a lágyakat rakta fel -, így inkább visszagurult a boxba, hogy a holnapi versenyen szabadon dönthessen az első szett gumijáról.

"Megpróbálok majd újra jól rajtolni, ahogy az elmúlt versenyeken, hogy rögtön az indulásnál javítsak néhány pozíciót. Az állítható hátsó szárnnyal és a KERS-szel lehet előzni, még Barcelonában is, ezért fontos, hogy jól használd a gumikat, nekem is maradt még egy friss szettem" - mondta a veterán német.

Ross Brawn csapatfőnök elárulta, mindent megtesznek, hogy a parc fermé szabályait figyelembe véve holnapra megjavítsák a hibrid rendszert a német autójában. "Az elmúlt néhány versenyen nagyon jól működött, nagy kár, hogy éppen ilyen fontos helyzetben akadt problémánk vele" - fogalmazott, hozzátéve: még nem döntötték el, milyen gumikat raknak majd Schumacher autójára.

A 7. helyet megszerző Nico Rosberg szintén megspórolt egy szett új gumit, ami reményei szerint segítségére lesz majd a holnapi futamon. "Mivel a versenytempóra koncentráltunk ezen a hétvégén, várható volt, hogy kicsit szenvedni fogunk az időmérőn" - árulta el a fiatal német.

A Mercedes páros egyébként azt reméli, hogy holnap délután a Ferrarival harcolhatnak majd, bár Schumacher úgy véli, az olaszok beválni látszó új fejlesztései miatt nem lesz egyszerű dolguk.