Vágólapra másolva!
A Forma-1-ből 2009-ben távozó Kimi Räikkönen lehetségesnek tartja, hogy visszatér a sorozatba, egyelőre azonban nincsenek konkrét tervei a jövőt illetően.

Kimi Räikkönen 2009 végén hagyta ott a Forma-1-et, és azóta nem sok érdeklődést mutatott a sorozat iránt: többször is elmondta, hogy nem vágyik vissza, és a futamok alakulása sem igazán foglalkoztatja. Most azonban, első NASCAR-os versenyhétvégéjén úgy nyilatkozott, mégsem zárja ki a visszatérés lehetőségét.

"Jelenleg boldog vagyok, de soha nem állítottam, hogy soha nem térek vissza (a Forma-1-be). Talán nem kerül rá sor, talán igen, de ezt csak az idő dönti majd el" - nyilatkozta a Charlotte Motor Speedway-en. "Több oka is volt annak, hogy abbahagytam." - tette hozzá. "Mindig is azt mondtam, hogy egyelőre nem tudom, ez örökre szól-e, vagy sem, de nem igazán hiányzott a Forma-1. Ki akartam próbálni más dolgokat is, remek lehetőségem nyílt a ralizásra és a tanulásra, most pedig volt egy kis időm megnézni, hogy milyen a NASCAR."

A Ferrari egykori világbajnoka jelenleg első hétvégéjét teljesíti a NASCAR Truck Seriesben, amely tavalyi ralis debütálásához hasonlóan nem alakult zökkenőmentesen: pénteken a 31. helyről indult, majd a balesetekkel tarkított futamon a falat többször is érintve végül a 15. helyen ért célba - tapasztalt csapattársa eközben az első helyet szerezte meg. A finn ennek ellenére élvezte bemutatkozását.

"A versenyzés sokkal szórakoztatóbb volt, mint gondoltam" - jelentette ki. Ugyanakkor elismerte, hogy egyelőre nincsenek komolyabb tervei a tengerentúlon. "Úgy terveztem, hogy idén ralizom, szóval ezt csak akkor csinálom, amikor időm van rá... Ha totális szívás lesz, valószínűleg nem érdemes visszajönnöm, úgyhogy remélhetőleg a mainál jobban teljesítek majd." A finn jelenleg Ice 1 Racing nevű saját csapatával versenyez a WRC-ben, ahol a soron következő argentin hétvégét kihagyva legközelebb Görögországban áll rajthoz június 16. és 19. között.