Vágólapra másolva!
Helmut Marko attól tart, hogy a Ferrari képes lehallgatni a Red Bull csapatrádióját futam közben, ami a csapatok közötti technikai küzdelmet is befolyásolja.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a vasárnapi Spanyol Nagydíj után elárulta, a csapatnál arra gyanakszanak, hogy a Ferrari a futam közben lehallgatja a csapat tagjai között zajló, rádión folytatott beszélgetéseket.

Marko a német RTL televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, azért merült fel a kémkedés gyanúja, mert a Ferrari Barcelonában nagyon gyorsan - a szakember szerint túl gyorsan - reagált a Red Bull által megtett stratégiai lépésekre. Ez különösen a második bokszkiállásnál volt szembetűnő, amikor Fernando Alonso és Mark Webber azonos körben álltak ki új abroncsokért.

"Észrevettük, hogy a Ferrari valamilyen módon kémkedik" - mondta Mark. - "Markot viszonylag későn hívtuk be kerékcserére, és a Ferrarinak mégis sikerült beküldenie Alonsót is. Válaszolni tudtak arra, amit csináltunk."

Az RTL úgy tudja, a Red Bull gyanúját az is erősíti, hogy a Red Bull szerelői alkalmanként úgy tettek, mintha kerékcseréhez készülődnének, ezekre a megmozdulásokra azonban a Ferrari nem reagált.

Forrás: Red Bull Racing