Vágólapra másolva!
A világbajnoki pontversenyben élen álló istálló mérnökei állítólag megtalálták a probléma okát a KERS-rendszerben, és a hétvégi Török Nagydíj előtt már ki is javították a hibát.

Az eddigi eredmények alapján mindenképpen a konstruktőri világbajnoki cím fő várományosának tekinthetjük a Red Bull RB7 autót, hiszen Melbourne-ben és Sepangban is magabiztosan nyert vele Vettel, és bár Sanghajban csak második lett, Webber a 18. rajtkockából indulva végzett a harmadik helyen, így összességében legutóbb is remek hétvégét zárt az istálló.

Az eddigi három futamon tulajdonképpen csak a KERS-rendszerrel voltak problémák, főleg Webber autójában. A hírek szerint a mérnököknek mostanra sikerült kijavítaniuk a hibát, így már elméletben tökéletes Red Bullok indulhatnak Isztambulban.

"A KERS rendben van, a húsvéti pihenő alatt több módosítást is végrehajtottunk rajta" - nyilatkozta Helmut Marko, a csapat F1-es tanácsadója a német Bild nevű lapnak.

"A rendszer túlmelegedése volt a probléma, de már most óriási előrelépést tapasztalunk. Végre jól működik" - tette hozzá Marko.

Korábban olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy az RB7 karcsú karosszériájába csak a kis akkumulátorok fértek be, ezért a Red Bull KERS-e nem tud ugyanúgy 82 lóerőt leadni, mint a többi csapaté. Többször gond volt a hűtéssel és a kábelezéssel is.