Vágólapra másolva!
Norbert Haug szerint többet is ki lehetett volna hozni az autóból Barcelonában, azonban beismeri, a jó eredmények eléréséhez új fejlesztésekre van szükség.

A Spanyol Nagydíj után a Mercedes motorsportprogramját vezető Norbert Haug bevallotta, nem elégedett a csapat jelenlegi formájával, és mindenképpen újításokra van szükség a következő futamokon, ha szeretnének beleszólni az élmezőnyben folyó küzdelembe.

A csapat a Spanyol Nagydíjat megelőző versenyeken biztató formát mutatott, különösen Nico Rosberg szerepelt kiválóan az időmérő edzéseken. Spanyolországban viszont Michael Schumacher és Rosberg lekörözöttként végzett a 6., illetve 7. helyen. A versenyzők főleg a sikertelen beállításokra, az autó rossz egyensúlyára és a folyamatos túlkormányzottságra panaszkodtak.

"Az első dolgunk az, hogy megvizsgáljuk, vajon kihoztuk-e a lehető legjobb teljesítményt az autóból Barcelonában" - nyilatkozta Haug az Autosportnak. "Szerintem több is van az autóban. Bizonyos pályákon, mint például Törökországban, és különösen Kínában, nagyon versenyképesnek tűntünk az ellenfelekhez képest. Ott sem voltunk fantasztikusak, de sokkal jobbak voltunk, sokkal közelebb az élmezőnyhöz. Nem hagyhatom figyelmen kívül azt a tényt, hogy javulnunk kell."

Haug hangsúlyozta, hogy nem a csapattagok munkáját okolja a vártnál gyengébb szereplésért, hiszen az istállónál rengeteg tapasztalt, jó szakember dolgozik, azonban kijelentette: "Szükségünk van egy új fejlesztési csomagra."

A Mercedes a tavalyi Monacói Nagydíjat szem előtt tartva optimistán várja a következő futamot, azonban az idei, változó erőviszonyokat látva jóslatokba nem mer bocsátkozni.

"Tavaly rendkívül gyorsak voltunk Monacóban" - mondta. - "Nico egy kört teljesítve is a leggyorsabb volt Monacóban, pedig a többiek kétszer próbálkoztak. A Q3-ban azonban forgalomba kerültünk."

"Remélem, idén is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani, de nem ígérhetem meg, nem tudom megítélni a helyzetet" - tette hozzá.

Forrás: Mercedes