Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzői Monacóban is izgalmas versenyre számítanak, bár ezúttal nem a DRS-től várják az előzéseket.

Bár Lewis Hamilton úgy véli, Monacóban nem tudják majd kihasználni az állítható hátsó szárnyak nyújtotta tempóelőnyt, bízik benne, hogy a KERS-nek és a gyorsan kopó Pirelli gumiknak köszönhetően a hercegségben is fordulatos versenyt láthatnak majd a nézők. "Úgy tudom, Monacóban a DRS-zóna hossza körülbelül 300 méter lesz, ami elég rövid szakasz, nem elég hosszú ahhoz, hogy igazán előzési távolságba kerüljünk az előttünk lévő autóhoz képest" - nyilatkozta Hamilton a McLaren hivatalos honlapján. "Azt hiszem, az autó aerodinamikája csak akkor kezd majd igazán működésbe lépni, amikor már elkezdünk fékezni a Ste Devote-kanyar előtt. Ezért nem gondolom, hogy túl sok olyan előzést látunk a jövő hétvégén, amely a DRS-nek lesz köszönhető."

Hamilton szerint Monacóban a gumik teremtik majd a legtöbb előzési lehetőséget, annak ellenére, hogy a lassú, utcai pályán kíméletesebben bánnak majd az abroncsokkal. A brit szerint ezen a pályán a gumitörmelékek sem jelentenek majd gondot, hiszen azok a gyors kanyarokban halmozódnak fel. "Nem hiszem, hogy a szuperlágy, illetve lágy gumik kopása olyan kritikus lesz, mint például Törökországban, de úgy gondolom, az abroncsok teljesítményének visszaesése miatt itt is lesz lehetőség az előzésre" - mondta Hamilton.

Csapattársa, Jenson Button abban bízik, hogy ki tudják majd használni a KERS rendszer nyújtotta előnyöket annak ellenére is, hogy Monacóban nincsenek hosszú egyenesek. "Néhányan úgy gondolják, hogy a KERS hibrid rendszere nem hoz majd jelentős előnyt Monacóban" - nyilatkozta. - "De a szimulátorunk adatai alapján ott is ugyanannyit fog érni, mint bármelyik másik pályán. Ez pozitívum számunkra, ugyanis szerintem a Mercedes-Benz a legjobb motor az F1-ben."

Forrás: AFP

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh bizakodóan várja a hétvégi futamot, a Spanyolországban látottak alapján Monacóban is erős versenyt vár a csapatától. Külön okot ad az optimizmusra, hogy Barcelonában pont a monacói pálya vonalvezetéséhez leginkább hasonlító szakaszon voltak a leggyorsabbak. "A barcelonai versenytempónk nagyszerű volt hétvégén, különösen a harmadik szektorban - ez remélhetőleg jelzést ad arról, hogy mire számíthatunk majd Monacóban" - mondta Whitmarsh.