Vágólapra másolva!
Jenson Buttont meglepte az, hogy Alonso milyen hosszú időszakra írt alá a Ferrarihoz. Schumacher ugyanakkor nem csodálkozott a döntésen.

A Ferrari ezen a héten hozta nyilvánosságra, hogy Fernando Alonso 2016-ig szerződést hosszabbított a csapattal. Nem igazán a szerződéshosszabbítás ténye, hanem inkább az ötéves időtartama okozott meglepetést a bokszutcában.

A Sporting Life szerint Button nincs meggyőződve Alonso döntésének helyességéről, hiszen öt év alatt sok minden változik a Forma-1-ben.

"Ez egy nagyon hosszú idő. Honnan tudja, hogy mit akar majd csinálni öt év múlva? Ez az a dolog, amit nem tudok elhinni. Miért volt szüksége arra, hogy öt évre aláírjon?" - értetlenkedett 2009 világbajnoka. - "Öt év hosszú idő. Nem tudhatjuk, mi fog történni öt év múlva, nem igaz? Nem vagyok jó abban, hogy ennyire előre tervezzek. Nyilvánvalóan ez az, amit akar, ez egy jó hely neki a következő öt évre, feltételezem."

Schumacher, aki 11 éven át a Ferrari pilótája volt, ugyanakkor kevésbé lepődött meg Alonso döntésén.

"Hiszek a folytonosságban, hiszek abban, hogy ez a sikernek a része, tehát nem lepődtem meg. Biztos vagyok benne, hogy kényelmesen érzi magát ott, ahol van, máskülönben nem döntöttek volna így"- nyilatkozta a hétszeres világbajnok.