Vágólapra másolva!
Az eddig a csapat elvárásait felemásan teljesítő két Red Bull pilóta bizakodva várja a jövő hétvégi Török Nagydíjat. Vettel reméli, tudja tartani a jó formáját, míg Mark Webber mindképpen formajavulást vár.

Ellenkező előjelekkel várják a jövő hétvégi isztambuli futamot a Red Bull versenyzői: Sebastian Vettel az eddigi három futamból kettőt megnyert, míg legutóbb Kínában második lett, Mark Webber viszont eddig komoly problémákkal küzdött, bár Sanghajban ő is dobogós helyen végzett. Jelenleg elfoglalt negyedik helye a világbajnoki pontversenyben elmarad a csapat előzetes várakozásaitól.

"A hosszú pihenő alatt a családomat látogattam meg, akiket már nagyon régen nem láttam, de most örülök, hogy visszatérhetek a versenyzéshez" - nyilatkozta a csapat honlapjának Vettel.

"A gumik is óriási terhelésnek vannak kitéve, és általában meleg is van, de számomra azért is különösen kedves helyszín Isztambul, mert itt voltam először F1-es tesztvezetésen. Az autónk nagyon erős, de természetesen tiszteljük annyira az ellenfeleinket, hogy nem veszünk semmit sem biztosra" - tette hozzá Vettel.

Mark Webber nyilatkozatában kitért az isztambul parki verseny jövőjét veszélyeztető nézőhiány problémájára.

"Sajnos úgy néz ki, a helyiek számára túlságosan drága a verseny, ezért nem olyan a hangulat, mint amilyen lehetne. Magamból kiindulva tudom, hogy a pilóták némi szégyenérzettel vágnak neki a köröknek, hiszen nem tudunk elég nézőt kicsábítani a versenyre."