Vágólapra másolva!
Az időmérőn adódott nehézségei után Mark Webber a Kínai Nagydíjon ért el idén először dobogós helyezést. Az ausztrál a 18. helyről egyenesen a harmadikra küzdötte fel magát.

"Az elején kemény gumival kezdtem és úgy tűnik, hogy ez nem volt jó ötlet, mert nem bírták olyan sokáig, mint amire számítottunk. A rajt és a verseny eleje elég kaotikus volt, mindenki egyszerre használta az állítható hátsó szárnyát, ezekkel a gumikkal nehéz volt felzárkózni az élmezőnyhöz. Miután felkerült a lágy keverék, minden megjavult, gyakorlatilag ott kezdődött a versenyem" - nyilatkozta a futam után a Red Bull ausztrál pilótája.

"Valahol a 15. kör környékén kezdtem magabiztosnak érezni magamat, volt még elég szett lágy gumim, hiszen részt sem vettem az időmérőn lágy keverékkel. A csapat nagyon sokat segített, hogy ne adjam fel, ezért mindenkinek köszönet jár, Lewisnak pedig gratulálok. Mindnyájan küzdöttünk a győzelemért, sajnos végül ő nyert, de nem vagyunk mesze egymástól. Jó futam volt és szépen állunk a konstruktőrök versenyében is" - tette hozzá Webber.

Forrás: AFP
A futam végére az ausztrálnak is összejött a dobogó