Vágólapra másolva!
Az élről induló német szerint a Red Bullnak sikerült megoldani az ausztráliai KERS-problémákat, enélkül nem is tudták volna megszerezni Malajziában az első rajtkockát.

Forrás: AFP

"Elég nagy kihívás volt az egész hétvége az időmérő edzés előtt. Jól ment az autó, de nem igazán sikerült elkapni a ritmust, úgyhogy a tegnapi nap egyáltalán nem volt olyan sima, mint amire számítottunk, sőt még a ma reggeli szabadedzés sem. Tudtuk, hogy ki lehet hozni a legjobbat az autóból, az volt a legfontosabb, hogy higgyünk is benne, és az időmérőn ez be is jött. Az első két részben és a harmadikban is nagyon szoros versenyt futottunk a McLarennel, úgyhogy nagyon elégedett vagyok. Le a kalappal mindenki előtt a csapatban, különösen a KERS kapcsán, melyet az előző versenyen nem használtunk, nem voltunk büszkék rá. Mostanra sikerült megoldani az összes ezzel kapcsolatos problémát. KERS nélkül egyikünk sem lenne most itt, remélem, hogy sikerül továbbra is tartani a tempót" - mondta az időmérőt követő hivatalos sajtótájékoztatón Vettel.

"Nem volt semmi konkrét probléma az autóval, semmi sem romlott el rajta, egyszerűen csak nem ment elég simán, nem mentünk annyi kört, amennyit szerettünk volna, sokan voltak a pályán, elkövettünk kisebb-nagyobb hibákat, szóval nem kaptuk el elég jól a ritmust. Ez a pálya nagy kihívást jelent, több íven is lehet autózni, nagy feladat megtalálni az ideális ívet és a legjobb kört futni. Azt hiszem, sikerült bizonyítanunk. Most már sokkal kisebb köztem és Mark között a különbség, mint Ausztráliában, ez is azt mutatja, milyen gyorsan változhat a helyzet két futam között. Elégedettek lehetünk a mai munkánkkal, most a holnapi napra koncentrálunk. A szerelők dolga is nehéz, nagy a meleg, magas a páratartalom, remélem, éjszaka jól ki tudják pihenni magukat" - tette hozzá a német.

"Amikor idejöttünk, azt tapasztaltuk, hogy a gumik megközelítőleg sem tartanak addig, mint Ausztráliában. Teljesen mások a körülmények, melegebb van, intenzívebb a kopás. Biztos, hogy más verseny lesz, mint Melbourne-ben, sokkal több kiállással. Hogy pontosan mennyire lesz szükség, azt nem tudom, de remélem, hogy a nézők tudják majd követni. Mozgalmas nap lesz" - fejezte be mondandóját a világbajnok.