Vágólapra másolva!
Alig három hét alatt ketten is életüket vesztették a legendás brazil versenypályán. Interlagos november végén ad otthont a 2011-es Forma-1-es szezon idényzáró futamának.

Mint arról korábban beszámoltunk, három héttel ezelőtt Felipe Massa barátja, Gustavo Sonderman egy helyi versenyen szenvedett halálos balesetet az eső áztatta pályán. Szerdán, április 20-án pedig a Stock Paulista brazil túraautó-bajnokság 67 éves pilótája, Paulo Kunze halt meg, három nappal azután, hogy az interlagosi pálya Curva do Sol-kanyarjában, egy előzés közben kisodródott, korlátnak csapódott, és többször átfordult. Az idős pilótát életveszélyes fejsérülésekkel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét.

Még Sonderman balesete után a Forma-1- irányító testülete tárgyalásokba kezdett a helyi hatóságokkal, hogy a pálya több pontján - többek között Curva do Cafe kanyarban, ahol Sonderman, míg korábban Rafael Sperafico szenvedett halálos balesetet - alakítsanak ki új bukótereket a novemberi futamig.

Forrás: Stock Paulista