Vágólapra másolva!
Schumacher szerint semmi valóságalapjuk nincs azoknak a pletykáknak, amelyek szerint idén év végén újra szögre akasztaná bukósisakját.

A tavalyi sikertelen visszatérésekor már sok helyen felbukkant a pletyka, hogy a hétszeres világbajnok a gyenge szereplés miatt nem tölti ki három évre szóló szerződését a Mercedesszel, és ezek a feltételezések új erőre kaptak az idei első három futam után.

Sokan már azt terjesztették, hogy jövőre esetleg a Mercedes által támogatott Paul di Resta ülhetne be a helyére, aki tavaly a csillagos márka autójával nyerte meg a Német Túraautó-bajnokságot, az idén pedig már a Force Indiánál versenyez a Forma-1-ben.

Schumacher azonban nemrég a német Bunte hetilapnak nyilatkozva világosan kijelentette, hogy biztosan kitölti a tavaly életbe lépett hároméves szerződését, és nem vonul vissza idő előtt. "Ki fogom tölteni a három évre szóló szerződésemet a Mercedesszel, utána pedig az lesz a munkám, hogy a márkát reprezentáljam" - jelentette ki.

A 42 éves pilóta elmondta, úgy érzi, küldetést teljesít azzal, hogy a Mercedest visszavezesse az élvonalba, még akkor is, ha bevallottan nem élvezi, hogy csak a tizedik helyekért küzdhet néha a futamokon. Továbbra is úgy gondolja, hogy hamarosan sokkal jobb pozícióban lesz. "Ez az, amiért küzdök a Mercedesszel" - nyilatkozta.

Sokak szerint Schumacher már nem a régi, és ő maga is többször nyilatkozta, hogy "42 évesnek lenni nem ugyanaz, mint 25-nek". Csapattársa, Nico Rosberg azonban nemrég megvédte őt a Bild am Sonntagban közölt interjújában. "Michael nagyon magas szinten teljesít, még mindig erős. Jelenlegi eredményei nem tükrözik hűen, hogy mennyire jó. Ahhoz, hogy megverjem, mindennek klappolnia kell, közelebb van hozzám, mint tavaly" - mondta Schumacherről honfitársa.