Vágólapra másolva!
A Williams istállónál alapos belső vizsgálat kezdődött annak érdekében, hogy kiderítsék, mi okozza az eddigi rendkívül gyenge szereplést.

A korábbi kilencszeres világbajnok angol istálló története legrosszabb szezonkezdetét produkálta: sem Rubens Barrichello, sem pedig az újonc Pastor Maldonado nem szerzett pontot az eddigi három futamon.


Sam Michael technikai igazgató szerint a csapat szerkezeti felépítésében kell keresni a probléma forrását, ezért mindenképpen változások lesznek, hogy az istálló ki tudjon kerülni a gödörből. Bár bizakodóak a jövőt illetően - Törökországra állítólag egy radikális fejlesztési csomag is elkészül - Michael szerint az eddigi futamok tanulságaiból le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat, ezért mindenképpen át kell gondolni a csapat szerkezetét, és nem tartja kizártnak azt sem, hogy ezután az ő szerepe is megváltozhat a csapaton belül.


"Nyilvánvaló, hogy eddig nem végeztünk elég jó munkát " - nyilatkozta Michael az Autosportnak.


"Ennek nagyon sok oka van. Az azonban világos, hogy a többi csapathoz képest eddig gyengébben teljesítünk. Most belső vizsgálat folyik, amelyhez én is hozzájárultam, és boldog vagyok, hogy azt és úgy csinálhatom, amit a csapat elvár tőlem. Nagyon elszomorítana, ha nem történne semmi változás - magamat is beleértve. Nem vagyok elégedett azzal a munkával, amelyet eddig elvégeztünk. Technikai igazgatóként én válogattam ki azokat az embereket, akik itt dolgoznak: a dizájncsapatot, a KERS-es fiúkat, a fejlesztésért felelős embereket. Én vettem fel őket ebbe a pozícióba, így ha rosszul dolgoznak, azért én felelek" - tette hozzá.

Michael a személyét ért kritikákra és az ezzel kapcsolatos esetleges változásokra is reagált:


"Nem tudom még, hogy mi lesz. A vizsgálat még nem zárult le, így nem tudom, mit akar a csapat valójában. Először a csapatnak kell dönteni arról, hogyan tovább, azt viszont nekem kell kigondolnom, hogy szerintem mi a legjobb a Williamsnek" - fogalmazott a brit csapatvezető.

"A szezon végéig él a szerződésem, szóval függetlenül attól, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, novemberig biztos a Williamsnél dolgozom. De jelenleg nyitott vagyok a nagy változásokra" - tette hozzá.


Bár támogatja a komplett szerkezetátalakítást - amely egyébként a csapat felsővezetésére is kiterjedhet - Michael biztos benne, hogy a Williams már a következő futamokon előrelép.


"Ebben a sportban minden hihetetlenül gyorsan változik. Két hónappal ezelőtt, a barcelonai tesztek után nem hittem volna, hogy a McLarennek sikerül idén futamot nyernie, és tessék. Ez azért lehetséges, mert komoly változtatás történt a szabályokban, és rengeteg különböző megoldással találkozhatunk a kipufogórendszerektől a szárnyakig. Az elkövetkező versenyeken azonban elő fognak jönni a különbségek, ami számunkra reményteli" - mondta Michael.

Forrás: AFP