Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó leginkább a Red Bull elhibázott stratégiáját és Lewis Hamilton győzelmét emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjból.

Németország:

Berliner Morgenpost: "A csapat hibája Vettel győzelmébe került."

Bild: "Érintkezési hiba miatt szűnt meg Vettel és a Red Bull között a rádiókapcsolat, ezért a vb-címvédő csak másodikként ért célba a brit Lewis Hamilton mögött."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Elfogyott a lendület. Lewis Hamilton megelőzte Vettelt, akinek csapattársa, Mark Webber harmadik lett, Jenson Button pedig a komédia-díjat nyerte meg az elrontott boxkiállással."

Hamburger Abendblatt: "Hamilton vetett véget a Vettel-shownak."

Die Welt: "Csak a technika tudta lefékezni Vettelt."

Stuttgarter Nachrichten: "Vettel az elrontott stratégia áldozatává vált."

Süddeutsche Zeitung: "Stratégiai hiba, elektronikai gondok, elromlott rádió: Vettel a problémái ellenére második lett Kínában. A csapatrádióban elhangzottak alapján úgy tűnik, a Red Bull nem erre a forgatókönyvre készült a 2011-es szezon harmadik Forma-1-es versenyén."

Nagy-Britannia:

The Times: "Lewis Hamilton megszakította a német világbajnok nagyszerű győzelmi sorozatát."

The Independent: "Működött a McLaren taktikája: Hamilton egy szenzációs alakítással megállította Vettelt."

Daily Telegraph: "Ez volt az a verseny, amelyre a 2011-es szezonnak nagy szüksége volt: egy őrült, kaotikus harc a leintésig, amely után valaki más állhatott a dobogó legfelső fokára Sebastian Vettel helyett."

Daily Mail: "Lewis visszalőtt! Hamilton legyőzte a motorproblémát, és nyolc hónap után ismét nyert."

Daily Express: "Lewis Hamilton pályafutása egyik legjobb versenyét nyerte meg, amely drámainak indult, de álomszerűen ért véget."

Guardian: "Hamilton győzelme megtörte - ha csak rövid időre is - a Red Bull uralmát, és megzavarta Vettel sikersorozatát."

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: "A Ferrari elbukott. Hamilton varázsolt és diadalmaskodott Kínában. A nap hőse Mark Webber, aki a 18. helyről rajtolva végül harmadikként ért célba. Ez a felzárkózás szinte felért egy győzelemmel."

Tuttosport: "Ferrari, ez ismét nagyon kevés volt. Hamilton nyert Kínában."

Corriere dello Sport: "Hamilton megleckéztette a Red Bullt Kínában. A Ferrari nem lépett előrébb."

La Repubblica: "Hamilton megverte Vettelt, és új lendületet adott a Forma-1-nek. A Ferrari kifutott az időből.