Vágólapra másolva!
Egy olasz szaklap szerint a Ferrari már nem élen járó az F1-es technikai fejlesztésekben, senki sem másolja az istállót.

Nem kezdte jól a 2011-es idényt a Ferrari, a maranellóiak még egyszer sem állhattak dobogóra. Túl azon, hogy a szélcsatornás fejlesztéseket elszúrta az alakulat, az Autosprint című olasz magazin szerint kulcsprobléma az is, hogy a Ferrari mérnökei kifogytak az igazán jó ötletekből.

A hibás adatok miatt teljesen át kell építeni a Ferrari maranellói szélcsatornáját, amíg ez megtörténik, a Toyota kölni berendezését használja a csapat. Elemzők szerint ugyanakkor magyarázat a Ferrari gyenge szereplésére az is, hogy a 2011-es autót túl konzervatív szellemben építették, miközben a riválisok több újítást is bevállaltak.

"Mikor fordult elő utoljára, hogy egy másik csapat Ferrari-fejlesztésből profitált? 2008-ban, amikor a maranellóiak előálltak az orrba vágott lyukkal" - írta az Autosprint. "Azóta senki nem próbálta lemásolni a Ferrari ötleteit." A magazin szerint a költségcsökkentési és tesztkorlátozási törekvések sem tettek jót a Ferrarinak, amely már nem használhatja két privát tesztpályáját.

Forrás: Ferrari