Vágólapra másolva!
A Kínai Nagydíj meghozta a sikert a McLarennek: Lewis Hamilton a verseny végén megelőzte a kopott gumikon autózó Sebastian Vettelt, így megszerezte idei első győzelmét.

"Nagyon sokat segített a mai napra kitalált stratégiánk, úgy tűnik, hogy jobban bírták a lágy gumik, ettől függetlenül több minden is összejött. A kerékcsere nagyon jól sikerült, jól dolgozott a csapat és jó volt az autó, mindenki dicséretet érdemel. Csodálatos érzés volt vezetni, majd így behozni a célba az autót, és egy győzelemmel megajándékozni őket mindezért" - mondta a verseny után a győzelemtől meghatódott brit pilóta.

"Igazság szerint nem aggódtam az elején, egyszerűen csak volt egy kis gondunk az autóval. Nem tudom pontosan, hogy mi okozta, mindenesetre a takarólemezek egy részét le kellett venni, és két perccel a zárás előtt hagyhattam csak el újra a bokszutcát. Ilyenkor nyugodtnak kell maradnom, meg kell őriznem a hidegvéremet, hiszen ez kihat a csapatom munkájára is" - beszélt a futam előtti meghibásodásról.

"Hosszú utat kell még megtennünk, sokat dolgozunk, hogy behozzuk a lemaradásunkat a Red Bullal szemben, a versenyen már hasonló a tempónk, az edzésen még javítanunk kell. Rég ültem itt utoljára győztesként, de úgy érzem, kifizetődik ez a sok kemény munka, remélem a csapat is érzi, hogy ilyen eredményekért érdemes dolgozni" - fejezte be nyilatkozatát Hamilton.