Vágólapra másolva!
Jobb eredményre számított, de elégedett teljesítményével a Force India csapata. Paul Di Resta a 10. helyen, Adrian Sutil pedig közvetlenül mögötte végzett.

"Nagyon boldog vagyok, a csapat jó stratégiát választott. Michael (Schumacher) éppen csak meg tudott előzni a végén, neki újabb gumijai voltak, az én harmadik kiállásomat egy kicsit előrébb hoztuk, mint eredetileg terveztük, de a pontokat sem akartam veszélyeztetni. Az állítható hátsó szárny érdekes pillanatokat eredményezett a mai futamon, úgyhogy talán mi is bízhatunk benne, hogy Kínában már egy kicsivel jobb helyezést is képesek leszünk elérni. Voltak érdekes csatáink olyan autókkal, amelyek gyorsabbak voltak nálunk, úgyhogy ma jó versenyünk volt" - nyilatkozta a skót Paul Di Resta a futam után a csapat honlapjának.

Adrian Sutil azonban bosszúsan hagyja el Malajziát a váratlan orrkúpcsere miatt: "Az első néhány kör nem a legjobban alakult, mivel elhagytam az első szárnyam egy darabját, miután hozzáértem Barrichello hátsó kerekéhez. Bár eredetileg kétkiállásos stratégiát választottunk, bementem a bokszba a lágy keverékért, majd a keményért, és végül megint a lágyért, de ez nem okozott problémát. Sokkal jobb eredményt is elérhettünk volna, amiért nagy kár. Mindent összevetve ez a hétvége csalódás számomra, de a csapatnak köszönet jár a bokszban végzett remek munkáért."

"Meg vagyok elégedve ezzel a futammal, a változó időjárás ellenére a srácok nagyszerű munkát végeztek a bokszban, a csapat stratégiája pedig remekül működött. Paul szép munkát végzett, ismét szerzett nekünk pontokat, de biztos vagyok benne, hogy Adrian is az első tízben végzett volna, ha az orrcsere nem szólt volna bele a kétkiállásos stratégiájába. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk ezen a hétvégén Sepangban, remélem, ez meghatározza majd a légkört a csapatnál, és ez kitart a jövő heti Kínai Nagydíjig!" - tette hozzá dr. Vijay Mallya, a Force India csapatfőnöke.

Forrás: Force India
Forrás: Force India