Vágólapra másolva!
A mclarenes Jenson Button a Kínai Nagydíj legvégén bukta el a dobogó harmadik fokát, amikor a 18. helyről feljövő Mark Webber könnyedén megelőzte őt a jobb állapotban lévő, lágy keverékű abroncsaival.

"Mindenek előtt nagyon gratulálok Lewisnek, hogy megnyerte ezt a nagyszerű versenyt, amelyen volt előzés és akció bőven, úgyhogy izgalmas volt benne részt venni. Ami engem illet, sajnos a végén nem tudtam elég gyors lenni, azt gondolom a negyedik hely a legtöbb, amit ebből a helyzetből ki tudtam hozni" - mondta a futam után az angol pilóta, aki szerint, kopott gumikkal csak béna kacsaként figyelte, ahogy Mark Webber könnyedén megelőzi őt a jobb állapotban lévő, lágy abroncsaival.

"Semmit sem tudtam csinálni, hogy kivédjem az előzést a végén, egyszerűen nem volt elég tapadásom, a harchoz. Elképesztő ugyanakkor, hogy Mark a 18. helyről így fel tudott zárkózni, ez is azt bizonyítja, hogy az autó sebessége nem is olyan fontos egy jó gumistratégiához képest." - tette hozzá Button, aki futam alatt az egyik kiállásánál elkövetett egy meglehetősen nagy bakit, amikor a red bullos szerelők közé gurult be kerékcserére, ráadásul egy körrel később, mint ahogyan arra utasítást kapott a csapatától.

Forrás: AFP