Vágólapra másolva!
A Mercedes GP-nél biztosak benne, hogy az üzemanyag-fogyasztási problémák nélkül Nico Rosberg felállhatott volna a dobogóra, és Schumacher is előrébb végzett volna Kínában.

"Természetesen csalódott vagyok a verseny miatt, mert nem használtuk ki az összes lehetőségünket. Nagyot léptünk előre az autóval ezen a hétvégén, amit jó látni, és még jobb versenyeink lesznek a jövőben. Jó érzés volt hosszú ideig vezetni a versenyben, de aztán problémánk volt az üzemanyag-fogyasztással, ami nehézzé tette, hogy pozíciókért harcoljak. Lehettünk volna dobogósak, vagy akár még jobb helyen is, de csapatként tanulni fogunk ebből, és biztos vagyok benne, hogy legközelebb már jönni fognak az eredmények" - mondta a futam után a sokáig győzelemre is esélyesnek tűnő, végül ötödikként leintett Nico Rosberg.

"Jó sok versenyzés volt egy nagydíjba sűrítve ma délután, ami nagyon izgalmas. Sok örömet okozott a versenyzés, elégedett vagyok azért, mert a csapatban a srácok sok munkája kifizetődött ezen a hétvégén. Nagyot léptünk előre az autóval, és nagyon jól is működött. Most megyünk az első európai versenyre Isztambulba, ahová viszünk néhány új fejlesztést, hogy még tovább javuljunk. Jó, hogy pozitív érzésekkel hagyhatjuk el Ázsiát" - mondta a verseny után a nyolcadik helyen befutott Michael Schumacher.

"Nagyon bíztató versenyünk volt ma, ha a mutatott sebességünk felől közelítjük meg. Nico és Michael fantasztikus munkát végzett, mert munkára fogták, amijük van, és a stratégiánk és a kerékcserék is nagyon jók voltak. Csalódás volt, hogy Nico üzemanyag-fogyasztásával kellett törődnünk, ami miatt nem állhatott dobogóra. Utána kell néznünk, hogy miért fogyasztott sokkal többet az autó annál, amit a szabadedzésen tapasztaltunk. Ez valódi probléma volt, nagyon frusztráló Nicónak és a csapatnak is. Mindent egybevetve azonban pozitívumokat vihetünk magunkkal erről a hétvégéről, már tudjuk, hogy ha jó munkát végzünk, akkor versenyképesek tudunk lenni" nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök.

"Az autóink sebessége nagyon jó volt ma, sokkal jobb, mint amire számítottam. Sajnos Nico és Michael autójának is magasabb volt a fogyasztása, mint vártuk, mindkettőjüknek üzemanyag-takarékosan kellett mennie körökön át. Biztos vagyok benne, ha ez nincs, akkor Nico a dobogón állt volna, és Michael is előrébb végzett volna. Mindkét pilóta kimagaslóan vezetett ma, jó volt a stratégiánk, jól sikerültek a bokszkiállások, és az autók is megbízhatónak bizonyultak, ez mind pozitívum. Ma egy jobb eredmény is lehetséges lett volna, nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy ez inkább előbb jöjjön el, mintsem később"- tette hozzá Norbert Haug.