Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb Forma-1-es csapatának és a mögötte álló autógyárnak a történetével foglalkozó könyv, a Ferrari Opus exkluzív kiadása többe kerül, mint a benne megtalálható autók többsége.

275 ezer dollár, azaz közel 55 millió forint az értéke a Ferrari eddigi történetét feldolgozó könyv exkluzív kiadásának. A könyvet kiadó Opus Media Group szerint ez a világ legexkluzívabb könyve lehet. Közel negyven kilogrammos, 852 oldalas munka kétezer fotót és 200 ezer szót tartalmaz, és a valaha gyártott összes utcai- és versenyautó, valamint az összes Ferrari színben versenyző pilóta szerepet kap benne.

A Ferrari-biblia különböző kiadásokban látott napvilágot. A "legmegfizethetőbb" a Classic névre keresztelt kiadás, mindössze négyezer dollár, de még olcsónak számít a "Cavallino Rampante" is, amely a Ferrari egykori és mai nagyjainak aláírását is tartalmazza, mindössze hétezer dollárért. Már mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk az "Enzo" névre keresztelt változatért, amelyben ezüstfólián minden, még élő Ferrari-világbajnok aláírását megkapjuk, közel negyvenezer dollárért.

A legdrágább kiadás az "Enzo Diamante" nevet viseli: közel harminc gyémánt ékesíti a Ferrari szimbólumának számító fekete lovat, amely a borítón található. Mindössze négyszáz példányban készült el, a kiadó minden országban csak egyetlen példányt szándékozik piacra dobni, ami azért meglepő, mert csak 193 hivatalosan elismert ország van a világon. Az Enzo Diamante első példánya egy jótékonysági árverésen fog gazdára találni.