Vágólapra másolva!
Button szerint jobb kört is tudott volna menni, mint amivel a negyedik helyre kvalifikálta magát. Martin Whitmarsh McLaren-csapatfőnök pedig elárulta, miért jelentett kettős hátrányt Hamilton KERS-hibája a Q3-ban.

"Azt hiszem, boldogok lehetünk ezzel az eredménnyel. A Q3 kicsit kiábrándító volt, mivel beragadtam Nico (Rosberg) mögé, Felipe (Massa) pedig pont előttem pördült meg. Elég zűrzavaros volt minden - az a kör, amit nem fejeztem be a Q2-ben, gyorsabb lett volna!" - nyilatkozta Jenson Button.

"Tehát nem tudtuk az autóban rejlő potenciált kihasználni a Q3-ban, de legalább az biztos, hogy nagyot léptünk előre a teszteléshez képest, már azzal is boldognak kell lennünk, amit ma elértünk. És még rengeteg dolgot tehetünk: az autó kezdetleges fázisban van, mivel alig teszteltünk vele. Hatalmas motivációt jelent, hogy egyszerre megbízható és elég gyors is - a gyárban mindenki büszke lehet, mert szörnyen sok munkájuk van abban, hogy ide kerültünk ma."

"Nagyon várom a holnapot. Tavaly a negyedik helyről jó versenyt futottam itt (a 2010-es nagydíjat megnyerte Button - a szerk.), idén is jó versenyre számítok a negyedik helyről. Most pozitívan kell hozzáállnunk a versenyhez, azt gondoljuk, hogy harcolhatunk majd a győzelemért" - nyilatkozta Button.

Forrás: AFP

Martin Whitmash csapatfőnök is pozitív hangulatban nyilatkozott az időmérő után.

"Már tegnap is látszott, hogy az autón végrehajtott módosítások szignifikánsak voltak, és ez ma végleg beigazolódott. Az összes dolgozónknak itt Melbourne-ben és otthon Wokingban is köszönetet szeretnék mondani, mert az ő munkájuk tette lehetővé ezeket a módosításokat. Lewis és Jenson is jó munkát végzett eddig ezen a hétvégén. A második és a negyedik rajtkocka nagyon ígéretes a versenyre."

"Lewis gyorsabb is lehetett volna, ha nem romlik el nála a hibrid KERS-rendszer. Ezzel nem csupán a KERS által nyújtott plusz teljesítménytől esett el, de ez azzal is együtt járt, hogy az autójának az egyensúlya nem volt optimális fékezés közben. Kettős hátrány, ha úgy vesszük. De a parc fermé-szabályok lehetővé teszik, hogy megtegyük a szükséges javításokat, ezért Lewis és Jenson is harcolhat a Red Bullokkal holnap délután az Albert Park utcáin" - fejezte be nyilatkozatát a csapatfőnök.