Vágólapra másolva!
A Red Bull ausztrál pilótája nem ért egyet Bernie Ecclestone mesterséges esős tervével, szerinte vizes futamok nélkül is elég érdekes a Forma-1.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mark Webber szerint a legendás esőmenőknek sem tetszene a legújabb Ecclestone-terv

"Biztosan létezik finomabb módja is, hogy felpörgessük a versenyt" - mondta Webber az autosport.com-nak, aki szerint tényleg izgalmas egy vizes futam, de csak ha valódi eső esik. "Gondoljunk csak Jimmy Clarkra, Ayrton Sennára és Jackie Stewartra, ők az esős versenyek mesterei voltak. Jackie szerencsére még köztünk van, de Jimmy és Ayrton biztosan forogna a sírjában, ha a pályák szélére öntözőberendezéseket tennénk" - tette hozzá.

Az ausztrál pilóta a Red Bullról is beszélt, bejelentette, hogy mindenképpen jelenlegi csapatánál képzeli el a jövőjét. Tavaly még az is felmerült, hogy Webber visszavonul, most azonban úgy érzi, sokáig maradna még csapattársa, a jelenlegi világbajnok Vettel mellett. "Folytatni szeretném a versenyt az élmezőnyben, jó hétről-hétre összecsapni ezekkel a srácokkal, ez az, amiért érdemes minden reggel felkelni" - nyilatkozta a BBC-nek.