Vágólapra másolva!
Miközben Sebastian Vettel már aláírta új, 2014 végéig érvényes szerződését a Red Bullal, Mark Webberrel még nem tárgyalt a csapat.

Egyértelműen Sebastian Vettel az ász a Red Bullnál, az energiaitalosok a németre építik a jövőt. A címvédő nemrég írta alá új, 2014 végéig érvényes szerződését az istállóval, csapattársa, Mark Webber megállapodásával ugyanakkor nem kapkod az alakulat. Webberrel rendre csak egyéves szerződést kötnek, amely megkönnyíti a Red Bull számára, hogy az első adandó pillanatban megszabadulhasson az ausztráltól.

Webbernek erre az évre megvan a szerződése, ám 2012-ről egyelőre hallani sem akar a Red Bull. Christian Horner csapatfőnök szerint mindenki elégedett az ausztrállal, de ki kell várni, hogy idén hogyan teljesít csapattársával szemben. "Mark karrierje teljesen más fázisában tart, mint Sebastian" - magyarázta Horner.

"34 évesen nem most kezdi a szakmát, túl van 160 versenyen. Amint elérkezik az ideje, beszélni fogunk a szerződéséről, ha lesz kellő motivációja és akarata a folytatásra, és persze versenyképes is lesz. Jelenleg még az ő és a mi részünről is korai, hogy leüljünk beszélgetni. Erre később kerül sor."

"Markkal közösen döntöttünk úgy tavaly, hogy szerződését évről évre tárgyaljuk újra, mert sok függ attól, hogy mit szeretne csinálni. Ez a kérdés nem csak a gyorsaságon múlik. Mark tudja, hogy idén nagy lehetőség előtt áll, ugyanakkora támogatást kap, mint Sebastian. Neki és nekünk is fontos, hogy csak akkor folytassa, ha tényleg akarja."