Vágólapra másolva!
Az Auto, Motor und Sport adatai szerint a Mercedes GP építette a legkompaktabb autót az idei Forma-1-es szezonra.

Az eddigi teszteredmények alapján az idei sem a Mercedes GP éve lesz a Forma-1-ben, de a csapat legalább egyvalamiben első. Ha hinni lehet az Auto, Motor und Sport adatainak, a németek építették a legkisebb autót az idei szezonra, a W02-est máris "mini Mercedesként" emlegeti egy másik német lap, a bulvárban erős Bild.

A Mercedes GP autójának tengelytávja kilenc centiméterrel rövidebb a Red Bullénál, a Ferrariét öt centiméterrel múlja alul. A McLarennél van a legmesszebb egymástól a két tengely, az MP4-26 tengelytávja 27 centiméterrel hosszabb, mint a Mercedesé.

A Mercedes komoly fejlesztési csomaggal érkezett az utolsó barcelonai tesztre, de Michael Schumacher szerint a csapat még nem álmodozhat a Red Bull utoléréséről. "Tudjuk, hogy a Red Bull nagyon erős és hogy ők azok, akikre figyelnünk kell" - magyarázta Schumacher.

Forrás: AFP

"Még biztosan nem vagyunk abban a helyzetben, hogy veszélyesek legyünk rájuk, de nem is számítottunk erre a szezon jelenlegi szakaszában. A bajnokság hosszú, a nagy kérdés, hogy ki zárkózik fel a Red Bull mögé. Bízom benne, hogy meghatározó szerepünk lesz ebben."